Hoppa till sidans innehåll

Blixten slog ner fem gånger i HAIK-vinst mot Karlsbyheden

14 JAN 2020 12:07
Härnösands AIKs herrlag spelade den 11-12 januari bortamatcher mot Forsbacka och Karlsbyheden. Det blev en förlust med 5-7 och en vinst med 11-6.
  • Uppdaterad: 14 JAN 2020 12:07

Blixten slog ner fem gånger i vinsten mot Karlsbyheden
Det är inte varje match man får bevittna en historisk händelse. Men i söndagens match borta mot Karlsbyhedens IK slog blixten ner inte mindre än fem gånger.

Det var Oscar Johansson som axlade åskguden Tors mantel när han dundrade in hela fem mål, varav fyra på hörna och ett på straff. Härnösand har i modern tid inte direkt excellerat med skyttet och frågan är om någon Härnösandsspelare någonsin tidigare lyckats med denna bedrift.

I övrigt var det inte en match att minnas. Inledningsvis var intrycket att Härnösand satt kvar på spelarbussen. Innan det hade gått tio minuter på matchklockan hade Karlsbyheden alldeles för enkelt fått göra tre mål. Direkt efter det tredje målet tog lagledningen i Härnösand en välbehövlig timeout, varefter matchen vände. I halvtid stod det 6-4 till Härnösand. I andra halvlek rullade det på och matchen slutade till sist med en kassaskåpssäker Härnösandsseger med 11-6.

- Vi vinner matchen välförtjänt efter att vi visat stark lagmoral, vänt underläge och uppträtt snyggt mot både domare och motståndare, kommenterar HAIKs lagledning på instagram.

Utöver Oscar Johanssons fem mål gjorde Viktor Skyttner tre, Assar Uebel två och Henrik Viklund ett mål. Hörnläggaren Henrik Söderlind noterades för fyra assist, samtliga på hörna. Martin Pettersson och Assar Uebel inkasserade också ytterligare assist till statistiken. 

Knapp förlust mot Forsbacka
Lördagens bortamatch mot Forsbacka IK spelades på klassiska Jernvallen i Sandviken. Det var en jämn match där lagen följdes åt målmässigt och omväxlande ledde med uddamålet. I halvtid stod det 4-4. Till sist kunde Forsbacka tyvärr dra det längsta strået och vinna med 7-5. Men det hade lika gärna kunnat sluta med vinst för Härnösand.

- Tung förlust. Bollen studsade tyvärr stolpe ut idag, kommenterar HAIKs lagledning på instagram.

Poängmässigt bäst i Härnösand var lagkaptenen Henrik Viklund med inte mindre än tre mål och en assist. Martin Pettersson stod för ett mål och två assist, Assar Uebel för ett mål, och Beppe Norrgrann och Henrik Söderlind för vardera en assist.

Skribent: Hans Viklund
Epost: Adressen Gömd

pic_62106

 

 

Flodins Hembageri AB

Sockenvägen 11

871 40 Härnösand

0611-51 10 98

 

kosalogga

 

länsförsäkringar västernorrland

 

 

Postadress:
Härnösands AIK - Bandy
Box 179
87124 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 061117239
E-post: This is a mailto link