Hoppa till sidans innehåll

HAIK bjöd på bandydrama i galen seriefinal!

26 JAN 2020 15:19
Härnösands AIKs herrlag spelade seriefinal mot Edsbyn den 25 januari. Det blev en fantastisk bandymatch med en helt galen avslutning, där hemmalaget tyvärr drog det kortaste strået och förlorade med 4-5.
  • Uppdaterad: 26 JAN 2020 15:19

Seriefinalen mellan Härnösand och Edsbyn i Divison 2 Södra Norrland blev en match helt i publikens smak. Två lag som vårdade bollen, tätt och ibland tufft försvarspel och många fantastiskt fina individuella prestationer i en match som utvecklades till ett riktigt bandydrama med ett galet slut.

Båda lagen inledde matchen disciplinerat. Det saknades inte målchanser, men riktigt bra målvaktsspel i båda lagen gjorde att det dröjde en dryg halvtimme in i matchen innan bollen letade sig in i nät. Det var då Edsbyn som lyckades göra 0-1 genom ett fint skott på hörna. Det var också resultatet i halvtid. 

I den femtionde minuten kvitterade Härnösand genom Oscar Johansson som fick en fin träff på en hörna från Henrik Söderlind. Efter 67 minuter återtog Edsbyn ledningen, även denna gång på hörna. Matchbilden var nu ganska låst och båda lagen hade svårt att skapa riktigt klara målchanser.

Med kvarten kvar tog Härnösands lagledning timeout. Man flyttade upp laget för att öka trycket. Slutforceringen gav också utdelning. I den åttiofemte minuten dundrade Oscar Johansson in kvitteringen till 2-2 på straff efter att Viktor Skyttner rivits ner i straffområdet. På två gyllene minuter gjorde Härnösand ytterligare två mål fram till 4-2. Lagkaptenen Henrik Viklund gjorde 3-2 på ett friläge efter en magisk framspelning av Viktor Skyttner. Assar Uebel gjorde 4-2 på ett riktigt läckert skott från högerkanten efter assist från Marcus Persson.

Härnösand tycktes nu helt plötsligt ha segern som i en liten ask. Men Edsbyn hade andra planer. Genom tre mål på övertid lyckades man vända matchen till bortavinst med 4-5. På en lyra mot ett samlat hemmaförsvar lyckades två Edsbynspelare på något knepigt sätt komma helt fria och reduceringen till 4-3 var ett faktum. Ett par minuter senare kom kvitteringen på ett distansskott som oturligt nog ändrade riktning inte bara en utan två gånger innan det slank in i mål. I matchens sista sekund fick Edsbyn hörna och med matchens sista skott bärgades vinsten med 4-5.

Hela Härnösandslaget stod för en fantastiskt fin insats och presterade på en nivå som också borde ha belönats med seger. Alla spelare förtjänar beröm. Mittfältet med Viktor Skyttner och Markus Norberg imponerade med både hårt arbete och finess. Assar Uebel lyste upp bandyhimlen med blixtrande attacker som Edsbyn inte kunde stoppa med justa medel. Nils Wiklund bidrog med många fina räddningar, både efter isen och i luften.

Sammantaget en fantastisk bandymatch med ett galet slut. Tack för underhållningen!

 

Skribent: Hans Viklund
Epost: Adressen Gömd

pic_62106

 

 

 

 

 

Flodins Hembageri AB

Sockenvägen 11

871 40 Härnösand

0611-51 10 98

 

kosalogga

 

länsförsäkringar västernorrland

 

 

Postadress:
Härnösands AIK - Bandy
Brännavägen 166
87162 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0706659484
E-post: This is a mailto link