Hoppa till sidans innehåll

HAIK vann drabbning mot Grängesberg

18 JAN 2020 20:54
Härnösands AIKs herrlag spelade hemma mot Grängesbergs Bandy den 18 januari. Det blev en tät, tuff och spännande match där Härnösand drog längsta strået och vann med 7-5.
  • Uppdaterad: 18 JAN 2020 20:54

Härnösand inledde bäst. Victor Johansson pangade in 1-0 på hörna efter sju minuter och utökade i den sjuttonde minuten till 2-0 på ett friläge efter en fin lyra från Henrik Söderlind. Grängesberg kunde dock ganska snart både reducera och kvittera. Viktor Skyttner dundrade in 3-2 på straff. Innan Grängesberg återigen kvitterade. I halvtid var resultatet 3-3, och matchens utgång kändes osäker.

Hemmalaget fick också en bra start på andra halvlek. I den fyrtionionde minuten gjorde Gustav Wallin 4-3 på ett friläge, återigen efter en fin framspelning av Henrik Söderlind. Grängesberg lyckades även denna gång kvittera till 4-4. Matchen stod nu verkligen och vägde.

Med drygt 20 minuter kvar gjorde dock Härnösand ett sista ryck som ledde till en söt seger. Niklas Söderlind avslutade en enmansräd i den sextiosjätte minuten med ett lurigt, om än till synes inte otagbart skott, till 5-4. Alexander Heiner utökade i minut 83 till 6-4 på en mäktig uppåkning över hela banan. Anton Johansson satte i minut 85 sista spiken i kistan till 7-4 på ett distinkt skott efter en hörna. Innan Grängesberg i matchens absolut sista sekund på ett friläge reducerade till 7-5, vilket också blev slutresultatet.

Sammantaget en bra kämpainsats av hela Härnösandslaget som ledde till en söt seger.

Vi gör en mycket bra defensiv match där vi tar hem laget och jobbar för varandra. Offensivt visar vi upp ett passningsspel och en delaktighet som ger huvudbry hos motståndarna, kommenterar HAIKs lagledning på instagram.

I bräschen för segertåget gick denna gång bröderna Johansson och bröderna Söderlind. Victor med två mål och Anton med ett. Henrik med fyra assist och Niklas med ett mål, och därtill tar båda ett stort ansvar för att vårda bollen och sätta upp rätt spel vid rätt tillfälle. Alexander Heiners mäktiga uppåkning till 6-4 var matchens mest spektakulära individuella prestation. Kul också att se Gustav Wallin välförkänt göra ett viktigt mål.

Henrik Öberg bidrog till segern genom stabilt målvaktsspel och flera fina räddningar.

Nu ser vi fram mot nästa hemmamatch lördag den 25 januari kl. 13.00 mot Edsbyn!

Skribent: Hans Viklund
Epost: Adressen Gömd

pic_62106

 

 

 

 

 

Flodins Hembageri AB

Sockenvägen 11

871 40 Härnösand

0611-51 10 98

 

kosalogga

 

länsförsäkringar västernorrland

 

 

Postadress:
Härnösands AIK - Bandy
Brännavägen 166
87162 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0706659484
E-post: This is a mailto link