Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Hon har nätt och jämnt hunnit fylla 22 år, men trots det har det redan gått elva år sedan Tilda Andersson debuterade i bandyns högsta serie. Nu siktar hon på att etablera Mölndal Bandy på den nivån.
 
29-årige Johan Eriksson Tapper har i samband med årsskiftet avslutat sin anställning som barn- och ungdomsansvarig på Svenska Bandyförbundets kansli.
 
Under vintern har Svenska Bandyförbundets kansli lämnat Stockholm och vi finns numera i Vänersborg.
 
Svenska Bandyförbundet har i samverkan med tävlingsansvariga i distriktsförbunden inlett förberedelser för en uppstart av förbundsserierna vid en eventuell lättnad av restriktionerna.
 
Almost 100 years ago, as planning was underway for the very first Winter Olympics, the ancient and very popular team ice sport of bandy was excluded.
 
Efter att Bandyförbundets styrelse tagit del av tävlingskommitténs förslag till beslut i nedanstående ärende fattade styrelsen beslut om följande tillfälliga avvikelse enligt övergångsbestämmelserna.
 
Farhågorna har på sina håll gått i riktning att unga kommer att sluta träna. Så resonerar inte Lisa Lissollas, 14 i år, i IFK Rättvik och Viktor Kinder, fyller moped i år, från blekingska Fredriksbergs BK.
 
Idag lyfter vi på kepsen för en pigg jubilar. Bandyns högsta serie för herrar, Allsvenskan sa vi förr, nu Elitserien fyller 90 år.
 
Både damernas och herrarnas säsonger förlängs genom att finalerna flyttas fram en vecka. Ny finaldag är lördag 27 mars.
 
Sedan augusti 2012 har Kjell Edberg varit utbildningsansvarig på Svenska Bandyförbundet kansli. Nu lämnar Kjell Bandyförbundet och återvänder till idrottsläraryrket.
 
– Jag har varit tränare i 22 år på elitnivå, dom som varit längre är lätt räknade, säger bandyns senaste förbundskapten Johan Ganebro, Västerås.
 
Eldsjälen Arne Lorentzon i Skövde Bandy är på mycket bra humör. I våras tog Skövde kommun beslutet om att bygga tak över isarenan på Billingen.
 
Så är det dags igen för en riktig idrottsklassiker – annandagsbandyn. Så har det varit sen julen 1957.
 
 
När detta skrivs så står svensk bandy om några dagar inför vår största högtidsdag Annandagen. Normalt en dag fylld av bandy där vår sport i många delar får årets största uppmärksamhet.
 

pic_62106

 

 

 

 

 

Flodins Hembageri AB

Sockenvägen 11

871 40 Härnösand

0611-51 10 98

 

kosalogga

 

länsförsäkringar västernorrland

 

 

Postadress:
Härnösands AIK - Bandy
Brännavägen 166
87162 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0706659484
E-post: info@haik.se